Translate

Bantu Ketik Blog ini

Sejak 10.10.10

RangBul@n

Semua catatan di situs ini dikutip dari pelbagai blog di dunia maya; tiada kena mengena dengan pemilik blog. Sebarang komen peribadi sila e-mel rangbulan@gmail.com

5.6.13

'Sekarang Interlok versi drama pula?'


 
Kerajaan didakwa menyediakan RM1 juta untuk drama adaptasi novel kontroversi Interlok sebanyak 13 episod yang akan disiarkan oleh RTM, dakwa NGO Pasukan Bertindak India Nasional (NIAT).

Keputusan itu dibuat selepas kerajaan memutuskan menarik balik novel itu daripada menjadi teks sastera di sekolah pada Disember 2011, kata Pengerusi NIAT Datuk Thasleem Mohamed Ibrahim.

niat forum election 120812 thasleem mohamed ibrahim"Kami fikir isu itu sudah tamat, tetapi RTM akan menayangkan drama siri menggunakan jalan cerita daripada buku ini. Apa agenda di belakang perkara ini?" katanya dalam sidang media hari ini.

Katanya, NIAT mendapat pengesahan berhubung perkara itu daripada pengurus produksi drama itu serta dua pelakon terlibat.

Thasleem justeru menuntut pembatalan segera penggambaran drama itu yang didakwa bermula pada 1 Julai atau mereka akan bertindak menggagalkannya.

Tiada ulasan: