Translate

Bantu Ketik Blog ini

Sejak 10.10.10

RangBul@n

Semua catatan di situs ini dikutip dari pelbagai blog di dunia maya; tiada kena mengena dengan pemilik blog. Sebarang komen peribadi sila e-mel rangbulan@gmail.com

4.6.13

Himpunan 15 Jun ini boleh diteruskan jika...Himpunan Blackout 505 di Kuala Lumpur pada 15 Jun ini boleh diteruskan jika Akta Perhimpunan Aman 2012 dipatuhi, kata Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Beliau berkata sekiranya Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu mengadakannya di kawasan yang ditetapkan dalam akta tersebut, maka polis akan membenarkannya.

Ahmad Zahid menjawab berhubung himpunan yang dirancang itu walaupun Yang di-Pertuan Agong bertitah agar semua pihak menerima keputusan pilihan raya umum yang lalu.

Semalam Anwar berkata keputusan sama ada himpunan itu akan dibuat di dalam stadium atau di jalan raya masih belum diputuskan.

Akta Perhimpunan Aman 2012 memperuntukkan supaya pihak berkuasa perlu diberikan notis sepuluh hari sebelum sebarang himpunan diadakan manakalake benaran bertulis perlu diperolehi daripada pemilik tapak himpunan.

Tiada ulasan: