Translate

Bantu Ketik Blog ini

Sejak 10.10.10

RangBul@n

Semua catatan di situs ini dikutip dari pelbagai blog di dunia maya; tiada kena mengena dengan pemilik blog. Sebarang komen peribadi sila e-mel rangbulan@gmail.com

15.6.14

BN Culik

KIRIMAN TERKINI
Pada tahun 1968 lima orang adun PAS Kelantan diculik dan disembunyikan di Kuala Lumpur lima orang adun itu ialah: 1. Omar Muhammad (adun Tanah Merah Timur) 2. Saufi Idris (adun Kota Bharu Timur) 3. Abdullah Yusof (adun Tok Uban) 4. Abdul Rahman Mohd.Salleh (Pasir Puteh Tenggara) 5. Yusof Abdul Latif (Tanah Merah Barat).

Mereka diculik dan disembunyikan di Kuala Lumpur dengan diberikan makan minum dan dipaksa buat pengisytiharan keluar dari PAS dan dipaksa kemukakan usul undi tidak percaya kepada Kerajaan PAS Kelantan, tetapi lima orang adun itu apabila sampai sahaja di Kelantan mereka buat pendedahan apa yang telah berlaku dan mereka tidak ikut apa yang diarahkan oleh umno/Perikatan waktu itu.
Itulah keistimewaan orang Kelantan yang tiada pada Melayu di negeri lain, contoh tiga ekor melayu yang diculik di Perak pada 2009 yang dua ekor itu melayu, tetapi mereka tak seperti lima adun di Kelantan.
Itulah kerja umno sejak tahun 1968 di Kelantan, 1969 di Perak, 1972 di Terengganu dan 2009 di Perak, umno memang jenis celaka.


Belum lagi ambil kira PAS ditendang dari BN tahun 1978, perisytiharan darurat di Kelantan hujung 1977 walau pun keadaan boleh dikawal, kerana yang buat huru-hara itu diketuai oleh Ibrahim Ali, dalam parlimen yang bantah darurat di Kelantan ialah Y.B. Lim Kit Siang dari DAP.


Sebab itu PAS jangan dipatuk ular yang sama dari lubang yang sama, maka itu PAS wajib kekal bersama DAP dan PKR dalam PR. Jangan lupa kejahatan umno celaka seperti di atas, itu hanya sikit sahaja yang teman catatkan, belum lagi kakitangan awam yang ditukarkan ke sana dan ke sini kerana aktif dalam PAS dan ada yang diambil tindakan tatatertib kerana aktif dalam PAS. Ini yang geng UG celaka dalam PAS dah lupa atau buat-buat lupa. Belum lagi royalti minyak untuk Kelantan, belum lagi royalti minyak yang ditarik balik bila PAS menang di Terengganu.


Jahat, zalim sungguh umno celaka, umno babi, umno anjing, umno kera yang hina, umno binatang ternak setan.


TUMBANGKAN UMNO/BN DALAM PRU14 NANTI DAN SEBARANG PRK SELEPAS INI.

Tiada ulasan: