Translate

Bantu Ketik Blog ini

Sejak 10.10.10

RangBul@n

Semua catatan di situs ini dikutip dari pelbagai blog di dunia maya; tiada kena mengena dengan pemilik blog. Sebarang komen peribadi sila e-mel rangbulan@gmail.com

22.4.13

Raja Nong Chik: Calon Bebas bukan ahli Umno


 
Ketua Umno Bahagian Lembah Pantai Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin hari ini menafikan bahawa calon Bebas Rusli Baba yang bertanding bagi kerusi Parlimen Lembah Pantai adalah anggota Umno.

"Dia tidak lagi ahli Umno kerana telah dipecat," katanya kepada Bernama menerusi khidmat pesanan ringkas di Kuala Lumpur hari ini.

Raja Nong Chik, yang juga calon BN bagi parlimen itu, akan menghadapi pertandingan tiga penjuru menentang Rusli dan penyandang, Nurul Izzah Anwar dari Parti Keadilan Rakyat.

Ketika penamaan calon semalam, Rusli mendakwa yang beliau masih anggota Umno.

Sementara itu, Setiausaha Penyelaras BN Lembah Pantai Datuk Mohamad Sazali Kamilan berkata Rusli dipecat pada 6 April lepas kerana menyatakan hasratnya untuk bertanding di kerusi itu.  

"Dia (Rusli) telah menyatakan hasrat untuk bertanding melalui pelbagai saluran (termasuk melalui media sosial), jadi kami telah menghantar surat kepada Umno untuk dia dipecat bermula 6 April tahun ini. Dia bukanlah ahli parti yang aktif," kata Mohamad Sazali yang juga Ketua Pemuda Umno Lembah Pantai itu ketika dihubungi Bernama di Kuala Lumpur.

Rusli, 54, telah menyatakan hasrat untuk bertanding sebagai calon Bebas  melalui akaun twitternya pada 2 Mac lalu.

- Bernama

Tiada ulasan: