Translate

Bantu Ketik Blog ini

Sejak 10.10.10

RangBul@n

Semua catatan di situs ini dikutip dari pelbagai blog di dunia maya; tiada kena mengena dengan pemilik blog. Sebarang komen peribadi sila e-mel rangbulan@gmail.com

20.4.13

Umi Hafilda jangan main hentam kromo, nanti mati susah!


Posted on Tuesday, April 16 @ 13:00:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh memo

Respon Oleh: senik

"Assalamualaikum,,,..

Umi Hafilda macam tak serik serik, terus dengan lagu dia! Tapi kali ini lebih menjadikannya betina gharib(istilah orang Teganu untuk wanita tak bermaruah) kerana keceluparan mulutnya yang tak tahu malu dan tak tahu adat sopan melayu ketika berkata kata.

Kata kata seperti main punggung, penzina dan peliwat jadi bahan wiridnya di mana mana saja dia bercakap. Perempuan Melayu jenis apa macam ni? Jenis UMNO barangkali kerana memang UMNO sukakan benda benda lucah! atau perempuan jenis tak belajar ilmu ugama dan adat istiadat Melayu serta perempuan yang tak takut mati dan azab kubur.

Kerana tidak takut mati, Umi Hafilda mengulangi sumpah laknat seperti tahun 1998 dulu. Dia sedar tiada apa apa kesan dari sumpah laknatnya dulu, jadi dia bersumpah lagi. Mungkin padanya sumpah itu tidak bermakna apa apa sekadar untuk meyakinkan orang bahawa dakwaannya mengenai DSAI benar.

Umi Hafilda menuduh DSAI penzina pada ketika dia tidak pernah menjawab pengakuan seorang petani dari Serawak bahawa dia pernah berzina dengan Umi Hafilda ketika menjadi saksi perbicaraan DSAI tahun 1998 dulu. Mulut Umi Hafilda menjadi semakin lancang ketika menyerang Nurul Izzah di Pantai Dalam.

Tanpa menghormati Nurul Izzah sebagai perempuan, isteri orang dan anak orang dia menuding jari kepada Nurul Izzah dan mendakwa bapak Nurul Izzah adalah penzina dan peliwat. Dia menuduh ketika DSAI meliwat Azizan, Nurul Izzah masuk bilik dan melihat aksi bapanya.

Sungguh celupar Umi Hafilda. Walaupaun bermati matian Umi Hafilda menyerang Nurul Izzah tapa sedikitpun rasa hormatnya, tetapi hakikat yang berlaku tidak menyokong Umi Hafilda. Lainlah kalau Umi Hafilda menampilkan kedudukan semasa Azizan yang didakwanya menjadi mangsa liwat DSAI dan mengemukakan bukti anak saudaranya adalah darah daging DSAI seperti didakwanya dulu bagi menjustifikasikan tuduhan zinanya terhadap DSAI.

Barang diingat dalam Islam Umi Hafilda perlu mengemukakan 4 orang saksi, bukan bersumpah dan kalau gagal, menuduh wanita yang baik berzina akan menyebabkan Umi Hafilda boleh disebat 80 kali kalau hudud dilaksanakan.

Ini bermakna, tiada siapa termasuk Umi Hafilda boleh celupar menuduh membabi buta dan sepatutnya juga UMNO yang mana pentasnya digunakan oleh Umi Hafilda tidak membenarkan Umi Hafilda mengaibkan orang secara public.

Kalau apa yang dikatakan Umi Hafilda itu betul, tidak sepatutnya dia membuka aib orang tetapi kalau Umi Hafilda cuma hentam kromo sedangkan apa yang dikatanya tidak benar sama sekali maka Umi Hafilda sudah mengaibkan orang dengan kebenaran UMNO (Itu yang berlaku) dan tunggulah balasan ALLAH kalau tidak di dunia ini semasa hidup sudah tentu selepas mati.

Umi Hafilda jangan hentam kromo, nanti mati susah!"

Tiada ulasan: