Translate

Bantu Ketik Blog ini

Sejak 10.10.10

RangBul@n

Semua catatan di situs ini dikutip dari pelbagai blog di dunia maya; tiada kena mengena dengan pemilik blog. Sebarang komen peribadi sila e-mel rangbulan@gmail.com

30.4.13

Khalid Samad disangka Zul Noordin di Klang
 
Pemimpin PAS Selangor Khalid Samad, yang mempertahankan kerusi Shah Alam melangkah masuk ke kedai farmasi di tengah-tengah kota perniagaan masyarakat Cina di Klang, sambil memperkenalkan dirinya sebagai calon.

NONEPemilik kedai berjalan ke kaunter secara hati-hati, sebelum bertanya kepada Khalid sama ada beliau dan orang dalam poster di luar adalah individu yang sama.

Poster itu bertulis "Pilih Zul Noordin" -- musuh politik Khalid daripada BN. Sebahagian daripada Klang termasuk bawah kawasan Parlimen Shah Alam.

Khalid, yang memakai kopiah sama seperti Zulkifli dalam gambar itu segera menafikannya, sebelum ketawa sebentar.

"Ini dacinglah (BN), saya bulan (PAS)," katanya.

Lelaki itu kemudian menghampiri Khalid, tanpa rasa resah, dia menghulur tangan untuk bersalaman.

"azlanOh, you daripada bulan. Saya pasti undi you," katanya yang ternyata menyenangkan hati Khalid.

Ketika ada cakap-cakap tentang kebimbangan masyarakat Cina terhadap parti Islam, sentimen itu bagaimanapun tidak kelihatan semasa majlis turun padan Khalid pada Khamis lalu.

"Ini kalilah," kata lelaki Cina pertengahan umur yang sedang bersarapan di kedai kopi, ketika calon PAS itu memperkenalkan dirinya.

Parlimen Shah Alam mempunyai 14 peratus pengundi India, di samping 69 peratus Melayu dan 15 peratus Cina.

Dalam pilihan raya umum lepas, calon PAS Khalid Samad merampasnya daripada calon Umno Abdul Aziz Shamsuddin dengan majoriti 9,314.

Khalid mendapat 33,356 undi manakala Abdul Aziz mendapat 24,042 undi.

Tiada ulasan: