Translate

Bantu Ketik Blog ini

Sejak 10.10.10

RangBul@n

Semua catatan di situs ini dikutip dari pelbagai blog di dunia maya; tiada kena mengena dengan pemilik blog. Sebarang komen peribadi sila e-mel rangbulan@gmail.com

20.4.13

Najib 'terpaksa' tunai janji Mahathir

Najib 'terpaksa' tunai janji Mahathir
Posted on Tuesday, April 16 @ 19:51:28 MYT
Dilulus untuk paparan oleh PenjualCendol

Analisis
Oleh WTKOTimbalan Pengerusi BN Kedah Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir yang hari ini diumumkan sebagai calon BN kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Ayer Hitam bagi pilihan raya umum ke-13 (PRU13) dikatakan akan menjadi Menteri Besar jika BN boleh menguasai Kedah daripada Pakatan Rakyat adalah memenuhi tuntutan Tun Mahathir kepada Dato' Seri Najib dalam pertemuan 4 mata setahun yang lalu.


Pengumuman yang dibuat oleh Ahmad Bashah yang juga Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri.

Sebelum ini mengikut sumber Ahmad Bashah telah disingkirkan (baca di sini) tetapi atas dasar menyelesaiakan masalah pergolakkan tersebut Dato' Seri Najib bersetuju Datuk Paduka Ahmad Bashah Md Hanipah bertanding lagi di Dun Bakar Bata.

Walau bagaimana pun, pengikut masih wujud perbahasan di kedai kopi siapa yang patut menjadi MB Kedah jika BN memang antara Muhkriz dan Bashah.

Satu perkara memastikan Bashah boleh menjadi MB ialah memastikan Muhkriz tidak menang di Dun Ayer Hitam.

Maklumat tidak sah ada menyebut beberapa orang pengikut ektrem Bashah ada berkempen untuk menjatuhkan Mukhriz di sana.

Itu bukan suatu yang penting, yang sebenarnya penting dan jelas rakyat telah muak kepada kedua-dua ini yang telah banyak 'mentedarah' duit rakyat. Rakyat harus menghukum kedua-duanya agar kedua-duanya kalah terus di Ayer Hitam dan Bota agar spesis UMNO tak akan wujud lagi dimuka bumi Malaysia. 

Tiada ulasan: