Translate

Bantu Ketik Blog ini

Sejak 10.10.10

RangBul@n

Semua catatan di situs ini dikutip dari pelbagai blog di dunia maya; tiada kena mengena dengan pemilik blog. Sebarang komen peribadi sila e-mel rangbulan@gmail.com

1.5.13

DJ bantah dalam diam iklan MCA di radio


12:02PM Mei 1 2013  
DJ radio berbahasa Cina 988 memuatkan gambar hitam putih mereka dalam laman Facebook rasmi sebagai bantahan dalam diam terhadap iklan kempen MCA yang disiarkan stesen itu.

Sebahagian daripada mereka turut memuatkan gambar itu di Facebook masing-masing dengan pesanan: "Kami gunakan kebijaksanaan sendiri. Iklan stesen ini tidak mewakili pendirian kami."

NONEMalaysiakini difahamkan bahawa DJ terlibat tidak puas hati dengan iklan yang didakwa berbentuk negatif oleh MCA yang dirasakan mereka fitnah dan menyemai rasa takut di kalangan pendengar.

Menurut sumber dalaman, kumpulan DJ sudah menyuarakan bantahan mereka sebelum iklan itu disiarkan tetapi tidak berjaya walaupun disokong beberapa pengurus kanan.

Sumber menegaskan, langkah itu tindakan peribadi DJ dan tidak melambangkan pendirian rasmi 988 - saluran milik Star Publications yang dikawal MCA.

Tiada ulasan: