Translate

Bantu Ketik Blog ini

Sejak 10.10.10

RangBul@n

Semua catatan di situs ini dikutip dari pelbagai blog di dunia maya; tiada kena mengena dengan pemilik blog. Sebarang komen peribadi sila e-mel rangbulan@gmail.com

16.4.13

Sorak, bu di pengumuman calon Umno Sabah


 
Pengumuman calon Umno Sabah hari ini bercampur baur antara sorakan ceria dan nada tidak menyenangkan.

Ketika penyandang Kota Belud Abdul Rahman Dahlan menerima sorakan paling gemuruh ketika diumumkan mempertahankan kerusinya, rakannya Ronald Kiandee tidak begitu beruntung.

NONEPengumuman Pengerusi Umno Sabah Datuk Seri Musa Aman (di rostrum) bahawa Ronald akan mempertahankan kerusi Beluran disambut suara bu daripada sebahagian daripada peserta dalam bilik yang penuh sesak.

Tidak lama selepas pengumuman dibuat, juga kedengaran suara bantahan lantang datang daripada seorang anggota Wanita Umno Lahad Datu yang hadir.

Beliau menjerit berulang kali dengan berkata tiada sesiapa akan menyokong calon Lahad Datu yang bukan anak kelahiran tempatan sebelum keluar daripada bilik acara di ibu pejabat parti itu di Karamunsing.

Musa sebelum itu mengumumkan bahawa Lahad Datu, yang diserang oleh 'Kesultanan Sulu', tidak akan dipertahankan oleh penyandangnya Datu Nasrun Datu Mansur, tetapi akan ditandingi oleh ahli perniagaan Yusuf Afdal.

Tiada ulasan: