Translate

Bantu Ketik Blog ini

Sejak 10.10.10

RangBul@n

Semua catatan di situs ini dikutip dari pelbagai blog di dunia maya; tiada kena mengena dengan pemilik blog. Sebarang komen peribadi sila e-mel rangbulan@gmail.com

26.1.14

Debat Siri i

BiaDAP...
Kalau sampai begini tahap kebiaDAPannya, maka elok benar cadangan agar Tuanku Sultan Kedah membatalkan pajakan Pulau Pinang dan dikembalikan kepada Kedah. Baru ada akai. ‪#‎MF‬

 • Anda suka ini
 • M S Ibrahim Al-Malbar Nak ikut titah raja atau nak ikut Nash Quran dan Hadis? mana lebih utama?
 • Abdul 'starz' Shaiful En M S M S Ibrahim Al-Malbar memang takde nak pertahankan Kalimah Allah ke?
 • Abdul 'starz' Shaiful Isu guru mualaf kena buka tudung...
 • Abdul 'starz' Shaiful Ooooo ua.. puak depa lebih suka mainkan isu kangkung ye tak... sedih
 • M S Ibrahim Al-Malbar “Dan (ingatlah) ketika Allah berfirman wahai Isa putera Maryam! Adakah kamu mengatakan kepada manusia jadikanlah aku dan ibuku sebagai dua orang tuhan selain Allah? Isa menjawab; Maha suci Engkau, tidaklah patut bagiku mengatakan apa yang bukan hakku, jika aku pernah mengatakannya maka tentulah Engkau telah mengetahuinya…..” (Al-Maidah:116)

  Dalam soal-jawab Allah dengan Nabi Isa a.s. tiada larangan daripada Allah untuk namaNya digunakan oleh golongan yang Allah maksudkan.

  “Aku tidak pernah mengatakan kepada mereka kecuali apa yang Engkau perintahkan kepadaku, iaitu sembahlah Allah, Tuhanku dan Tuhanmu dan adalah aku menjadi saksi terhadap mereka selama aku berada diantara mereka……” (Al-Maidah:117)

  Ayat 117 surah Al-Maidah juga tiada larangan daripada Allah untuk namaNya digunakan, apa yang dinyatakan oleh Nabi Isa a.s. ialah mengajak manusia menyembah Allah dan itulah peranan pemerintah iaitu menyeru rakyat samada Islam atau bukan Islam supaya menyembah Allah yang Satu.

  “…….nescaya runtuhlah tempat2 pertapaan serta gereja2 (Nasrani) dan tempat2 ibadat (Yahudi) dan masjid2 yang disebut nama Allah banyak2 padanya,
  ………(Al-Hajj:40)

  Ayat 40 surah Al-Hajj menjelaskan lagi bahawa nama Allah disebut dalam tempat ibadat Yahudi, Nasrani dan diakhiri dengan masjid dan tiada larangan daripada Allah namaNya disebut oleh penganut Yahudi dan Nasrani.

  Dalam peristiwa mubahalah (sumpah laknat) dengan orang2 Nasrani, Nabi s.a.w. mengajak mereka bersumpah dengan nama Allah.

  Dalam perjanjian Hudaibiyah Nabi terima cadangan wakil Quraish Mekah Suhail bin `Amr supaya Bismillahirrahmanirrahim digantikan dengan BismikAllahumma (Dengan namaMu Ya Allah) (Hadis riwayat Bukhari). Adakah Nabi telah murtad kerana membenarkan musyrikin Mekah menggunakan kalimah Allah?.

  Nama bapa Nabi s.a.w. ialah Abdullah (hamba Allah) ini bermakna nama Allah telah digunakan sebelum Nabi dilahirkan, Nasrani di Mesir, Jordan dan Lebanon sejak zaman silam lagi telah menggunakan nama Allah, di negara ini nama Allah digunakan dalam kitab agama Sikh bahkan kerajaan Barisan Nasional membenarkan membawa masuk kitab Bible terjemahan Indonesia, manakala di Sabah dan Sarawak orang2 Kristian dibenarkan oleh Barisan Nasional untuk menggunakan nama Allah dan kita boleh lihat ada gereja2 yang meletakkan nama Allah di pintu masuk.

  Jika kita terima pakai fatwa majlis fatwa kerajaan Barisan Nasional (majlis fatwa Babi Daging) dan juga pendapat ulamak2 Babi Daging peliharaan setan Barisan Nasional, maka Nabi s.a.w. telah murtad kerana membenarkan musyrikin Mekah menggunakan nama Allah dan mengajak Nasrani bersumpah dengan menggunakan nama Allah.

  Akidah umat Islam boleh terjejas jika kita tidak membenarkan bukan Islam menggunakan nama Allah seolah-olah kita mengiktiraf adanya tuhan selain Allah. Apa yang perlu ialah mengikut contoh Nabi Isa a.s. iaitu pemerintah menetapkan garis panduan penggunaan nama Allah.

  Majlis fatwa negara ini tiada kualiti dalam mengeluarkan fatwa kerana mereka hanyalah Babi Daging peliharaan Barisan Nasional Laknatullah, kerana tiada fatwa yang dikeluarkan ke atas umno yang sekular (kafir) dan ke atas pemimpin2 umno yang hina hukum Allah dan Sunnah Nabi s.a.w.
 • M S Ibrahim Al-Malbar Guru Besar sekolah itu adalah wanita MCA, itu kerja umno untuk tegur guru besar tu.....BN ada kementerian Pendidikan. Bab kalimah Allah, mike mengaji lagi Abdul starz, lepas itu baru kita duduk debat isu kalimah Allah ini.
 • M S Ibrahim Al-Malbar umno kafir laknatullah adalah babi daging MCA,MIC, PPP dan 10 lagi parti bukan melayu dan bukan Islam. Mike kena tahu bahawa umno itu kafir laknatullah, nak debat datang jumpa teman di Taman Kinta....bawak kitab yang ada dalam simpanan mike....
 • M S Ibrahim Al-Malbar Kita taat kepada makhluk selagi perintahnya tidak bercanggah dengan Al-Quran dan Sunnah......sila baca kitab Al-Islam oleh Said Hawa atau kitab Ahkamul Sultoniah oleh Imam Mawardi...
 • M S Ibrahim Al-Malbar Ibnu Taimiyyah menyatakan “Memimpin dan menguasai umat adalah antara kewajiban agama yang terbesar, tidak akan terdiri agama kecuali dengan (kekuasaan pimpinan-politik)itu, oleh kerana Allah telah mewajibkan (kaum muslimin) untuk menyuruh kepada baik, melarang dari yang mungkar, membela orang yang teraniaya, melakukan jihad,melaksanakan HUDUD dan berlaku ADIL dalam menjatuhkan hukuman, semua itu tidak akan terlaksana tanpa kekuasaan dan teraju pimpinan” (Umat dan Negara Dalam Syariat Islam oleh Dr.Abdul Karim Zaidan).

  Melaksanakan hukum2 Allah adalah antara ciri utama Negara Islam, dan jika hukum2 Allah tidak dilaksanakan maka ketika itu gugurlah kewajiban rakyat mentaati pemerintah dan seperti yang ditulis oleh Ibnu Hazm;

  “Pemerintah yang wajib ditaati itu ialah selama ia menurut Kitab Allah dan Sunnah RasulNya,tapi jika ia menyeleweng sedikit daripadanya maka wajiblah ditegah dari memerintah dan dikenakan ke atasnya `had’ dan tuntutan hak, kalau kerosakan tidak dapat dihindari melainkan dengan menurunkannya, maka ketika itu ia wajib diturunkan dan digantikan dengan orang lain” (An-Nazhariat As-Siasiah Al-Islamiah oleh Dr.Dhia’uddin Ar-Rais).

  Pemerintah yang wajib ditaati, yang memerintah berdasarkan Al-Quran dan Sunnah, jika kerosakan tidak dapat dihindari bermaksud kezaliman,ketidakadilan dan penyalahgunaan kuasa akan berlaku bila Al-Quran dan Sunnah tidak dipatuhi dalam pemerintahan, jika pemerintah itu masih enggan kembali kepada pemerintahan yang berdasarkan Al-Quran dan Sunnah maka wajib bagi rakyat untuk menumbangkan pemerintah tersebut, jika tidak Umat Islam dalam Negara itu melakukan jinayah kerana membenarkan pemerintah memerintah dengan menolak Islam dan akan ditanya oleh Allah di Akhirat kelak.

  “….barangsiapa yang tidak menghukum dengan apa yang diturunkan Allah,maka mereka itu adalah orang yang zalim”. (Al-Maidah:45)

  “….dan janganlah kamu cenderong kepada orang2 yang zalim nanti kamu disambar api neraka” (Hud:113)

  Dan sementara itu Umat Islam wajib berada dalam Jemaah Islam (Parti Islam) sehingga berlakunya pertukaran
  pemerintah, seperti Hadis Nabi s.a.w.;

  “Sesiapa yang keluar dari Jemaah (Islam) sekadar sejengkal, sesungguhnya ia telah merungkai ikatan Islam dari tengkuknya, walau pun ia masih menunaikan solat, berpuasa dan menyangka dirinya muslim” (Risalah Jundullah, kitab induknya Al-Islam oleh Said Hawa)

  PAS adalaah jemaah Islam yang dasarnya Al-Quran dan Sunnah,maka menjadi kewajiban kepada Umat Islam di negara ini berada dalam Jemaah Islam (PAS).

  Hanya Kerajaan yang melaksanakan hukum2 Allah atau memerintah berdasarkan Al-Quran dan Sunnah sahaja yang tidak boleh dijatuhkan.
 • M S Ibrahim Al-Malbar KENYATAAN PEMIMPIN MCA

  1. Negara Islam tidak progresif, korup, miskin dan terbelakang. (Chua Soi Lek).
  2. Kuota ekuiti bumiputera perlu dihapuskan secara beransur-ansur….(Chua Soi Lek-14.8.2010).
  3. Negara akan hilang 1.2 juta pekerjaan jika hukum hudud dilaksanakan. (Chua Soi Lek – 18.10.2012).
  4. Jika hudud dilaksanakan pelabur2 akan tutup kedai dan rakyat akan dizalimi (Chua Soi Lek dan pemimpin MCA).
  5. Kita orang MCA berani menentang umno terutama dalam bab hudud, adakah DAP berani dalam hal ini…?(Chua Soi Lek-ketika debat dengan Lim Guan Eng).
  6. MCA akan tinggalkan BN jika umno mahu laksanakan hudud (Chua Soi Lek – 23.9.2011).
  7. Datuk Jamil Khir jahil tentang hudud (Chua Soi Lek – 28.10.2012).
  8. Kami akan menentang dengan keras hukum hudud (Chua Soi Lek - 23.9.2011).
  9. Pemuda MCA menolak hudud dengan berdemontrasi di hadapan Pejabat PAS.
  10. Tee Lian Ker AJK MCA Pusat menyaman kerajaan Kelantan kerana mengharamkan judi.
  11. Undang2 Islam kejam khususnya kepada kaum wanita (Chua Soi Lek – 4.12.2011).
  12. MCA Selangor akan menghalang sebarang usaha penubuhan Kerajaan Islam di Selangor. (Pengerusi MCA Selangor - 18.8.2012).
  13. Ng Kiam Nam seorang peguam MCA membantah laungan Azan di Masjid Khadijah Pantai Dalam, menteri wilayah Raja Nong Chik mengarahkan masjid perlahankan Azan.
  14. Cadangan perlaksanaan hudud sebagai hilang akal (gila) (Chua Soi Lek dalam twitternya – 1.7.2012).
  15. Pengerusi BN Pulau Pinang mempertikaikan PR Pulau Pinang menambah peruntukan untuk Hal Ehwal Islam lebih 300 peratus sejak 2008.
  16. Pemimpin MCA tipu Dr.M dan Pak Lah waktu jadi presiden umno dalam projek PKFZ RM12bilion.

  Bila Chua Soi Lek ugut akan tinggalkan BN jika hudud dilaksanakan pada 23.9.2011 maka pada 24.9.2011 Najib Tun Razak mengeluarkan kenyataan “hudud tidak akan dilaksanakan di Malaysia, hudud tidak berpaksi kepada realiti”

  Betapa kecutnya Najib anak lelaki Tun Razak ini kepada presiden MCA, kenyataan Najib itu sudah cukup untuk mencarik akidahnya.

  MCA terang2 menentang hukum Allah, maka tidak keterlaluan jika dihukumkan MCA adalah kafir harbi dan wajib ditumbangkan dalam PRU ke-14. Umat Islam yang sokong atau undi atau pasang poster dan bendera BN yang calonnya dari MCA adalah bersubahat dan upah yang diterima adalah tidak halal.

  Pemimpin bukan Islam dalam PKR termasuk calon2 yang bertanding tidak pernah menghina Islam atau hukum2 Islam dan tidak pernah menyalahgunakan wang rakyat dan tidak pernah menipu pemimpin umno. MANA KENYATAAN LEBIH BAHAYA DARI PANDANGAN AKIDAH ISLAM ANTARA DAP DENGAN MCA?
 • Abdul 'starz' Shaiful babi sume keluor... harap je berjanggut berlebai.. tak elok sungguh bahase... APTB
 • M S Ibrahim Al-Malbar Abdul, rupanya mike ini jenis jahil murakab tahap tinggi, jenis baghal, kuda kayu, bahlol...mengaji le wahai babi.....
 • M S Ibrahim Al-Malbar Allah murka terhadap hambaNya yang engkar akan perintahNya dengan menggunakan beberapa istilah begitu juga Nabi s.a.w. gunakan istilah yang sama untuk memarahi umatnya yang tidak mematuhi perintahnya.

  `Dan sesungguhnya kamu telah mengetahui orang2 yang melanggar perintah pada hari sabtu,lantas kami berkata kepada mereka;jadilah kamu kera2 yang hina” (Al-Baqarah:65)

  `Katakanlah mahukah Aku khabarkan dengan yang demikian itu lebih jahat di sisi Allah iaitu orang2 yang dilaknat Allah dan murka (Allah) atasnya,dan telah dijadikan dari mereka kera2 dan babi2 dengan sebab menyembah `thoghut’ orang2 itu jahat tempatnya dan sesat dari jalan yang lurus’ (Al-Maidah: 60)

  `Maka manakala melampaui batas dari apa yang Kami larang darinya telah berkata Kami bagi mereka jadilah kamu kera2 yang hina’ (Al-Araf:166)

  ".....maka perumpamaannya adalah seperti anjing, jika engkau halaukan dia, lidahnya dijelirkannya atau engkau biarkan dia, namun lidahnya dijelirkannya juga, demikianlah perumpamaan kaum yang mendustakan ayat2 Kami, maka ceritakanlah cerita2 itu supaya mereka berfikir." (Al-Araf: 176)

  `Apakah engkau sangka kebanyakkan dari mereka mendengar atau mengerti?mereka tidak lain melainkan seperti binatang2 ternak bahkan mereka lebih sesat’ (Al-Furqan:44)

  `Maka kecelakaan bagi orang2 yang menulis kitab dengan tangan2 mereka kemudian mereka berkata; ini dari sisi Allah,kerana daripada apa yang telah ditulis oleh tangan2 mereka dan kecelakaan bagi mereka daripada apa yang mereka dapat (hasil)’ (Al-Baqarah:79)

  Marah Nabi Musa a.s.

  `Berkata Musa bagi mereka celaka kamu.......’ (Toha:61)

  Marah Nabi s.a.w.

  Nabi s.a.w. marahkan seorang lelaki (sahabat) yang tidak mematuhi perintahnya supaya menunggang unta yang sedang dibawa ke tempat penyembelihan untuk korban “……celaka engkau…….” (Bukhari,Muslim,An-Nasaie dan Abu Daud)

  Nabi s.a.w. marahkan Bani Quraizhah dengan sabdanya “Hai kawanan KERA!.........” (Tafsir Al-Azhar Juz.21/290, Fiqh Sirah oleh Syeikh Muhammad Al-Ghazali jil.2 m/s.572)

  Dalam Siras Salikin Imam Ghazali mengatakan “Raja2 (pemerintah) yang zalim,maka tiada haram atas seseorang menyebutkan akan pekerjaannya yang zalim itu” (Siras Salikin juz.3 m/s.88)

  “Maka telah menggantikan orang2 yang zalim dengan kata2 (perintah) yang tidak diperintahkan kepada mereka…….” (Al-Baqarah:59)

  “….barangsiapa yang tidak menghukum dengan apa yang diturunkan Allah,maka mereka itulah orang2 yang zalim” (Al-Maidah:45)

  Pemerintah zalim ialah pemerintah yang tidak melaksanakan hukum-hakam Allah dan menolak Islam dalam pemerintahan negara,itu yang Allah maksudkan dengan zalim dan kezaliman selepas itu ialah pemerintah yang gunakan undang2 zalim seperti ISA, halalkan apa yang Allah haramkan dan haramkan apa yang Allah halalkan, penipuan dalam mengendalikan pilihanraya,mengaut kekayaan negara untuk keluarga/kroni dan banyak lagi yang pemerintah lakukan termasuk dalam kategori zalim.

  Ciri2 yang Allah firmankan dalam Al-Quran yang mengundang kemurkaan Allah dan RasulNya ada pada UMNO/BN maka tersangat wajar umno/BN dilabelkan sebagai umno/BN kera,babi,anjing,binatang ternak dan celaka, kerana itulah istilah yang Allah dan RasulNya gunakan terhadap golongan yang engkar perintah Allah dan RasulNya. Golongan agama dalam umno juga adalah kera,babi,anjing,binatang ternak dan celaka kerana mereka bersama umno yang tolak Islam. UMNO KAFIR!!!!
 • M S Ibrahim Al-Malbar Allah dan Nabi dah lama gunakan istilah Babi, anjing, kera, celaka, binatang ternak.....itu le jangan baca je Quran tapi tak tahu makna....bodoh punya orang....datang jumpa teman kita debat apa tajuk pun boleh termasuk tajuk UMNO KAFIR LAKNATULLAH, teman setiap hari isnin hingga khamis dari jam 7.30malam hingga 9.00 malam ada di markaz PAS taman kinta, datang jangan tak datang.... bodoh....mike ini inile yang layak disebut babi.....kerana sokong umno yang tolak Islam.
 • M S Ibrahim Al-Malbar mike kata DAPig boleh pulak ye....baghal punya orang....mike le jenis babi bukannya DAP.....
 • M S Ibrahim Al-Malbar Umno memperjuangkan dasar kebangsaan bagi mempertahankan dan mengekalkan Malaysia sebagai sebuah negara Sekular, Menurut perlembagaan umno semua prinsip2 yang terkandung dalam Perlembagaan Persekutuan dan negeri2 termasuk kedudukan agama Islam sebagai Agama Persekutuan Perkara 3 fasal (1) perlembagaan persekutuan adalah pegangan politik umno dan seperti dalam Jadual 9 Senarai 2 Perlembagaan Persekutuan.

  Menurut Perkara 3 fasal (1) dan Jadual 9 Senarai 2 yang dipertahankan oleh umno hanya terhad kepada tiga bidang sahaja iaitu undang2 keluarga, warisan dan beberapa kesalahan takzir, jelaslah disini bahawa Islam yang diperjuangkan umno tidak meliputi undang2 Islam yang lain seperti ekonomi, jenayah, kehakiman dan lain2 lagi, undang2 Islam tidak boleh dilaksanakan kerana Perkara 4 fasal (1) menyatakan Perlembagaan Malaysia adalah undang2 tertinggi persekutuan dan apa2 undang2 yang diluluskan selepas Hari Merdeka yang berlawanan dengan perlembagaan adalah terbatal, manakala Perkara 160 perlembagaan mengenai tafsiran enakmen dan undang2 didapati undang2 Islam tidak dimasukkan dengan nyata dalam definasi undang2.

  Umno membiarkan dasar sekularnya melalui perkara 128 fasal 1 yang meletakkan mahkamah syariah di bawah bidangkuasa mahkamah Agung (persekutuan) yang menjadi institusi kehakiman tertinggi bagi memastikan segala enakmen Majlis Agama Islam negeri2 dibuat sebagai memenuhi maksud perlembagaan sekular itu, dengan itu mahkamah agung boleh membatalkan apa2 enakmen jika ianya berada di luar bidangkuasa DUN, bercanggah dengan perlembagaan negara atau undang2 persekutuan.

  Seksyen 3 dan 5 Akta Undang2 civil 1956 mewariskan undang2 inggeris termasuklah `common law’, seksyen ini ada menyebutkan bahawa undang2 yang akan ditadbirkan mestilah sama dengan undang2 di England.

  Ketika menggubal draf perlembagaan itu Lord Reid mengambilkira kepentingan2 British di Tanah Melayu dengan mengekalkan undang2 civil England sebagai antara syarat kemerdekaan, dan dasar British itu selaras dengan dasar sekular umno.

  Seminar Dakwah Antarabangsa yang diadakan di Madinah pada 17 Safar 1397H/17 Februari 1977M diantara resulusinya `Bahawa sekularisme adalah ajaran bukan Islam dan bertentangan dengan Islam dan menjadi kewajiban kepada kerajaan yang ramai anggotanya orang Islam menghapuskan sistem sekularisme tersebut”.

  Doktrin perlembagaan umno tidak mengizinkan agama dicampur dengan politik sedangkan dalam Islam politik tidak boleh dipisahkan daripada agama, antara ajaran sekular ialah memisahkan politik dari agama, mengasingkan agama dari pentadbiran negara dan lain2 lagi.

  Penghalang kepada pelaksanaan undang2 Islam di negara ini ialah Perkara 4 fasal (1) perlembagaan persekutuan, Pakatan Rakyat pernah membawa usul pindaan beberapa perkara dalam perlembagaan negara pada sidang parlimen 16.2.2009 hingga 19.3.2009 tetapi tidak diberikan ruang oleh umno untuk dibahaskan apa lagi untuk diluluskan, sahlah umno tolak Islam.

  Kesan kepada umat Islam yang berpegang dengan sekularisme ini ialah rosak akidah yang dengan itu jika ada diantara mereka yang jadi imam solat maka solat itu tidak sah, bahkan tidak boleh menjadi makmum kepada imam sekular (di negara ini ialah umno), maka jika ada imam di sesebuah masjid atau surau terdiri daripada penganut sekular maka hendaklah ahli kariah (umat Islam) mufarakah daripada imam tersebut, kerana penganut sekular dihukumkan terkeluar daripada Akidah Islam.....
 • M S Ibrahim Al-Malbar Mike sokong umno, kesan kepada akidah ialah; bila mike nak jadi saksi nikah, tak sah, mike jadi wali nikahkan anak perempuan mike, nikah tak sah, maka anak mike akan berzina seumur hidup. Sebab itu teman seru mike dan semua ahli umno keluar dari umno. Kita bukan nak hidup di dunia ini sahaja, tetapi hingga ke akhirat nanti.
 • Abdul 'starz' Shaiful Bukan ditgn mike nak tentukan sah ke tidak... ceh
 • Abdul 'starz' Shaiful Terima kasih ler yer... kui kui kui
 • Abdul 'starz' Shaiful Dibabikannye adik mike ni Abdul Rahman... teman takde la ngate die babi... ish ish ish
 • M S Ibrahim Al-Malbar Jika mike duduk dalam umno akidah mike rosak, mike jadi wali nimah anak perempuan mike, ianya tak sah....berzinalah anak mike selamanya dan mike akan dapat cucu haram. Bab ini teman tunggu mike balik kampung dan datang ke Taman Kinta, kita debat tajuk umno kafir laknatullah. Mike babi jika mike duduk dalam umno dan tolak jemaah Islam PAS...... sila baca Quran dan maknanya, disama ada istilah2 babi, anjing, thoghut, celaka, kerana yang hina yang Allah gunakan....
 • M S Ibrahim Al-Malbar Fatwa Majlis Fatwa Arab Saudi 1404/1984 menjadi KAFIR jika, antaranya:-

  Berpendapat hukum Allah memotong tangan pencuri,merejam penzina tidak sesuai lagi dimasa kini.

  Berkeyakinan dibolehkan menggunakan selain hukum Allah dalam Mu`amalat,syariah dan lainnya.

  Manakala Said Hawa dalam kitabnya Al-Islam menyatakan menjadi KAFIR jika:-

  Menggubal undang2 mengikut kemahuan manusia bukan ikut ketentuan Allah, perbuatan itu melawan Allah.
  Menjalankan hukum yang lain daripada hukum Allah.

  Seminar Dakwah Antarabangsa yang diadakan di Madinah pada 17 Safar 1397H / 17 Februari 1977M telah mengambil ketetapan antaranya:-

  Bahawa sekularisme adalah ajaran bukan Islam dan bertentangan dengan Islam.

  Kenyataan Pemimpin UMNO

  Negara akan huru-hara jika undang2 Islam dilaksanakan (Najib Tun Razak 20.4.1993).
  Hukum rejam kepada penzina adalah primitif. (Dr Mahathir 3.3.1994).
  Kerajaan BN tidak akan melaksanakan undang2 hudud di negara ini (Najib Tun Razak 24.9.2011).
  Dalam masyarakat majmuk tiada orang boleh mendakwa agamanya adalah agama terbaik dengan mengenepikan agama2 lain (Rais Yatim 2005).

  Dasar UMNO

  Dasar umno ialah kebangsaan dengan bertunjangkan sekular, menurut perlembagaan umno semua prinsip dalam perlembagaan persekutuan adalah pegangan politik umno. Perlembagaan Persekutuan perkara 3 Fasal (1) dan jadual 9 senarai 2 yang dipertahankan oleh umno hanya terhad kepada tiga bidang sahaja iaitu undang2 keluarga, warisan dan beberapa kesalahan takzir, yang jelas Islam yang diperjuangkan oleh umno tidak meliputi undang2 Islam seperti ekonomi, jinayah, kehakiman dan lain2 lagi, Perkara 4 fasal (1) menyatakan Perlembagaan Malaysia adalah undang2 tertinggi persekutuan dan apa2 undang2 yang diluluskan selepas Hari Merdeka yang berlawanan dengan perlembagaan adalah terbatal.

  Umno membiarkan dasar sekularnya melalui perkara 128 fasal (1) yang meletakkan mahkamah syariah di bawah bidangkuasa mahkamah Agung yang menjadi institusi kehakiman tertinggi bagi memastikan segala enakmen Majlis Agama Islam Negeri2 dibuat sebagai memenuhi maksud perlembagaan sekular itu.

  Seksyen 3 dan 5 Akta Undang2 Civil 1956 mewariskan undang2 Inggeris termasuklah `Common Law’, seksyen ini ada menyebutkan bahawa undang2 yang akan ditadbirkan mestilah sama dengan undang2 di England.

  “Barangsiapa yang menghalang dengan syafaatnya (kekuasaannya) sehingga tidak terlaksana hukum Allah, maka sesungguhnya dia telah menentang Allah dalam urusanNya” (Riwayat Imam Ahmad, Abu Daud dan Hakim).

  “Orang yang memisahkan Agama Islam dari politik itu adalah orang yang sesat lagi menyesatkan” (Dr Yusof Al-Qardhawi; majalah Al-Dakwah Soutul Hak Wal Hirriyyah bil.8).

  Di negara ini yang menjadi penghalang kepada terlaksananya undang2 Islam ialah umno/BN, maka umno itu adalah parti sesat kerana mengekalkan sistem penjajah dan menghalang perlaksanaan undang2 Islam.

  Kita tidak perlu masuk Buddha, hindu atau Kristian, kita jadi KAFIR jika kita kata politik tiada dalam Islam atau kita tolak hukum2 Allah atau kita hina hukum Allah atau kita perlekehkan orang yang hendak tegakkan hukum Allah.
 • M S Ibrahim Al-Malbar Fatwa bekas mufti Arab Saudi 1404/1984 Syeikh Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz menyatakan menjadi kafir jika; 4(b) Berpendapat bahawa melaksanakan hukum Allah dalam memotong tangan pencuri,merejam pelaku zina (muhsan) tidak sesuai lagi dimasa kini, 4(c)...Lihat Lagi
 • M S Ibrahim Al-Malbar "Apakah kamu anggap hal memberi minum orang haji dan mengurus masjid yang mulia itu (sama) seperti orang yang beriman kepada Allah dan hari yang akhir serta bersungguh-sungguh di jalan Allah?,tidaklah mereka itu sama pada sisi Allah dan Allah tidak akan pimpin orang2 yang zalim" At-Taubah:19.

  Allah tempelak kerajaan Abu Lahab yang berbangga dengan kerja2 memakmurkan MasjidilHaram,sedangkan Abu Lahab tolak Islam yang dibawa oleh Nabi s.a.w., itu yang uruskan masjidilharam, maka yang pergi tunaikan haji pun mestilah beriman kepada Allah (ertinya wajib terima semua yang ada dalam Quran), lakukan kerja2 tegakkan agama Allah dan tidak zalim, (maksud zalim berdasarkan tafsir Quran bil Quran ialah tidak melaksanakan hukum Allah jika pemerintah- rujuk surah Al-Maidah 45).

  Kerajaan Barisan Nasional jangan berbangga dengan apa yang kamu buat, kerana semua pembangunan itu menggunakan wang rakyat (pembayar cukai) dan kamu juga telah banyak membazirkan wang rakyat, kamu juga telah banyak mentekedarah wang rakyat secar tidak sah.

  Segala kerjabuat kamu adalah sia2 kerana kamu tolak Islam sebagai agama yang memerintah negara. Barisan Nasional adalah kerajaan kafir, zalim dan fasik.

Tiada ulasan: