Translate

Bantu Ketik Blog ini

Sejak 10.10.10

RangBul@n

Semua catatan di situs ini dikutip dari pelbagai blog di dunia maya; tiada kena mengena dengan pemilik blog. Sebarang komen peribadi sila e-mel rangbulan@gmail.com

3.2.14

Chef Wan kesal nasi lemak 'telanjang' MAS

Bagi rakyat Malaysia, nasi lemak begitu istimewa.

Oleh kerana itu, langkah seorang selebriti rancangan masakan memuat naik nasi lemak 'telanjang' Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) mendapat perhatian besar.

Chef Wan atau nama penuhnya Redzuawan Ismail pada 29 Januari lalu yang mengambil penerbangan kelas ekonomi ke Bangkok kesal dengan nasi lemak yang dihidangkan padanya.

Beliau memuat naik nasi lemak dengan telur rebus separuh dan sambal, tampa potongan timun, kacang dan ikan bilis seperti kebiasaan, ke laman perkongsian gambar Instagram.

Beliau juga menulis, penerbangan negara seperti tidak mengambil peduli terhadap sarapan rakyat Malaysia yang diagung-agungkan ke seluruh dunia.

“Untuk pamerkan ini dalam penerbangan antarabangsa tanpa timun, kacang dan ikan bilis membuatkan sarapan rakyat Malaysia ini nampak sungguh miskin,” katanya.

Status itu kemudian digemari lebih seribu pembaca di Instagram.

MAS: Terima kasih Chef Wan

Sementara itu, Astro Awani melaporkan, dalam kenyataannya, MAS berkata akan terus mempertingkat mutu makanan mereka.

"Malaysia Airlines ingin berterima kasih kepada Chef Wan atas komen beliau tentang nasi lemak yang dihidangkan dalam kelas ekonomi dalam penerbangan ke Bangkok.

"Kami menghargai segala maklum balas dan akan mengambil tindakan segera untuk mempertingkatkan mutu makanan di dalam penerbangan kami," MAS dilapor sebagai berkata.

Malaysiakini sedang cuba mendapatkan reaksi MAS berhubung perkara itu.

Tiada ulasan: