Translate

Bantu Ketik Blog ini

Sejak 10.10.10

RangBul@n

Semua catatan di situs ini dikutip dari pelbagai blog di dunia maya; tiada kena mengena dengan pemilik blog. Sebarang komen peribadi sila e-mel rangbulan@gmail.com

6.7.13

Polis minta saksi tampil bantu siasatan kes tembak


 
Polis Pulau Pinang meminta orang ramai yang menyaksikan kejadian seorang lelaki ditembak mati di sebuah medan selera di Jalan Relau di Georgetown, Khamis lepas supaya tampil membantu polis
menjejak dua suspek terbabit.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri SAC Mazlan Kesah berkata kedua-dua suspek yang memakai topi keledar ketika melakukan jenayah itu dipercayai melepaskan tembakan terhadap mangsa, K Kuganeswaran, 30, dari jarak dekat.

"Tugas menjejaki suspek sukar berikutan lokasi kejadian tidak dilengkapi kamera litar tertutup. Justeru kita berharap saksi kejadian datang ke balai membantu siasatan agar kita dapat membuat tangkapan secepat mungkin," katanya kepada pemberita di Georgetown hari ini.

Beliau berkata polis telah merekodkan keterangan keluarga mangsa dan sedang mengumpul bukti motif pembunuhan lelaki itu.

Mazlan berkata siasatan mendapati mangsa yang beralamat di Taman Damai Taiping, Perak telah dua tahun bekerja sebagai operator pengeluaran di negeri ini dan tinggal di sekitar Bayan Lepas.

Dalam kejadian 10.30 malam itu, mangsa dikatakan baru lepas membeli tosai di gerai makanan di situ sebelum dipanggil dua lelaki dipercayai suspek kes itu.

Sebaik Kuganeswaran masuk semula ke dalam medan selera itu, berlaku pertengkaran antara mereka sebelum mangsa ditembak.

Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian apabila tembakan itu mengenai dada, badan serta lehernya. Polis turut menemui empat kelongsong peluru berukuran 9mm di lokasi kejadian.

-Bernama

Tiada ulasan: